2024 m. spalio 12 d. žygis 7-13 metų vaikams ir jų tėveliams „ALKŲ KALVŲ IŠŠŪKIS“

2024 m. spalio 12 d., šeštadienį, kviečiame į žygį 7-13 metų vaikams ir jų tėveliams „ALKŲ KALVŲ IŠŠŪKIS“. Šios paslaptingos ir nuostabios kalvos stūkso šalia gražiausio Lietuvoje Grabijolų gatvinio kaimo. Palei Nerį besidriekiančios stačiašlaitės kalvos pasižymi ne tik nuostabia, menkai žmogaus paliesta, savo natūralumą išlaikiusia gamta, bet ir apie šią vietovę apylinkių žmonių pasakojamų padavimų gausa.

Per Alkų kalvas vingiuoja „laukinis“ pėsčiųjų takas, kurį įveikti mums visiems bus tikras iššūkis. Maršrute bus 2 statūs  pakilimai ir 2 statūs nusileidimai. Keliausime 4 kilometrus takeliu, kuris eis pievomis, laukų pakraščiais ir buvusiais kaimo keliukais, stačiais šlaitais ir giliomis raguvomis. Todėl būtina avėti patogią, drėgmės nebijančią avalynę neslidžiu padu, ir nusiteikti nelengvam, „laukiniam“ pasivaikščiojimui.

Kelionę pradėsime nuo šalia Grabijolų kaimo esančios Neries trobelės. Tai nuostabi medinė trobelė miške, kurioje galima pagyventi be civilizacijos patogumų. Būtinai ją apžiūrėsime! Pasivaikščiojimo pradžioje lengvu pievų keliuku keliausime link Saldžiojo upelio. Nuo čia prasidės sudėtingoji kelionės dalis, kadangi kopsime į Alkų kalvas. Tai miškingos, sudėtingo reljefo, paskutinio ledyno sustumtos ir Neries proupės skersai pragražtos kalvos, išraižytos stačiašlaitėmis griovomis, upeliais ir iš šlaitų trykštančiais šaltiniais. Pasivaikščiojimo metu kalbėsimės apie Alkų kalvose gyvenančius elnius ir barsukus, Neryje žvejojančius garnius ir jūrinius erelius.

Aplankysime Paalkių piliakalnį, nusileisime link Sūriojo upelio ir nukeliausime iki jo santakos su Nerimi. Apžiūrėsime upėje šniokščiančią Druskinę rėvą. Vėliau nukeliausime iki pačio storiausio visame Neries regioniniame parke – Alkų ąžuolo. Šio senolio amžius virš 400 metų! Nusileidę iš Alkų kalvų ir grįšime į kelionės pradžią prie Neries trobelės, kursime laužą ir kepsime zefyrus.

KAS? – gidas Saulius, tel. nr. +37061538708, el p. saulius.pupininkas@saugoma.lt
KADA? – 10.30 val., 2024 m. spalio 12 d., šeštadienis
KUR?– Neries trobelė šalia Grabijolų pažintinio tako (Elektrėnų sav., Kazokiškių sen.)
KIEK? – žygio atstumas ~ 4 km, žygio trukmė ~ 3 val. Kaina – 6 € / asm. (žygis tinkamas 7-13 metų žygeiviams ir jų tėveliams)

BŪTINA REGISTRACIJA į žygį iki spalio 12 d. užpildant šią formą. Pasikeitus aplinkybėms ir planams, registraciją būtina nutraukti susisiekiant si gidu Sauliumi aukščiau nurodytais kontaktais.
SVARBU! Pasirūpinkite patogia avalyne! Taip pat nepamirškite pasiimti arbatos ir užkandžių – žygio maršruto viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą.