2022 m. balandžio 23 d. žygis 6-13 METŲ vaikams ir jų tėveliams „SUŽINOK MIEGAPELIŲ SLĖNIO PASLAPTIS“

Neries regioninio parko gamtos mokykla 2022 m. balandžio 23 d. kviečia į žygį 6-13 metų vaikams „Sužinok miegapelių slėnio paslaptis“. Žygis buvo kurtas galvojant apie 6-13 metų vaikus, tačiau turinys yra tinkamas ir suaugusiems.

Žygio tikslas – leisti vaikams pabūti mažaisiais gamtos tyrėjais ir įdomiai, interaktyviai ir nuotaikingai susipažinti su Dūkštos upelio slėnio gamtos pasauliu. Šį kartą keliausime Dūkštos pažintinis taku – pakankamai ištvermės ir daug fizinių jėgų reikalaujančius, tačiau pačiu įdomiausiu Neries regioninio parko maršrutu.

Keliaudami su parko gidu Sauliumi, aplankysime šiame slėnyje gyvenančių retųjų žvėrelių – didžiųjų miegapelių – buveines. Čia kelsime joms inkilus, kad atbudusios po žiemos miegos, jos turėtų saugius ir jaukius namus. Apžiūrėsime ir senus inkilus, juos valysime bei aptarsime juose randamas miegapelių veiklos žymes. Taip pat susipažinsime su paslaptingais Dūkštos slėnio gyventojais – tulžiais ir vandeniniais strazdais. Užsuksime į pievą, kur gyvena itin retas melsvas drugelis, kartais apsimetantis skruzdžių karaliene ir kasmet išgyvenantis Holivudo filmo scenarijaus vertus nuotykius. Susipažinsime su pavasarį žydinčiais augalais, pasikalbėsime kuriais verta grožėtis, kurių galima paragauti (tą ir padarysime), o kuriuos geriau aplenkti iš tolo! Žygiuodami aplankysime storiausią apylinkėse Šventąjį Daubų ąžuolą, pasikalbėsime apie tai kuo sengirės skiriasi nuo paprastų miškų ir kodėl taip svarbu jas išsaugoti. Taip pat apžiūrėsime Dūkštos upės vietas, kuriose neršia iš Baltijos jūros atplaukusios lašišos ir pasikalbėsime kodėl tokiuose srauniuose upeliuose negalima statyti užtvankų.

SVARBU! Žygio metu bus daug pakilimų ir nusileidimų. Todėl pasirūpinkite patogia avalyne! Taip pat nepamirškite pasiimti šiltos arbatos ir užkandžių – žygio maršruto viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą.

KAS? – gidas Saulius, tel. nr. +37061538708, el p. saulius@neriesparkas.lt
KADA? – 10 val., 2022 m. balandžio mėn. 23 d., šeštadienis.
KUR? – Dūkštos pažintinio tako pradžia
KIEK? – žygio atstumas ~ 5 km, trukmė ~ 2,5 -3 val. Kaina – 5 € / asm. ((visos surinktos lėšos bus skirtos paramai Ukrainai)
BŪTINA REGISTRACIJA į žygį iki balandžio 23 d. užpildant šią formą. Pasikeitus aplinkybėms ar planams, registraciją būtina nutraukti susisiekiant su žygio gidu aukščiau nurodytais kontaktais.