Žvalgomasis piliakalnio paieškos žygis

Web

Turbūt jau žinote, jog 2017-ieji paskelbti Piliakalnių metais. Todėl visus šiuos metus Neries regioninio parko direkcija organizuos įvairius žygius ir renginius, skirtus įdomiai pristatyti šiuos mūsų šalies kultūros paveldo paminklus. Pirmasis renginys – žvalgomasis piliakalnio paieškos žygis – numatomas jau balandžio 1-ąją dieną.

Su puikiais archeologais ir savo srities ekspertais – dr. Gintautu Vėliumi ir dr. Roku Vengaliu – išžvalgysime aukštus, miškingus Neries šlaitus prie Panerių kaimo (Vievio sen., Elektrėnų sav.). Jau kelis metus šie šlaitai traukia specialistų akis ir širdis – mat jų reljefas labai tinkamas gynybai, o apačioje tekanti Neris sudaro prielaidas, jog tai galėjo būti itin patogi vieta gyventi.

Balandžio 1 d., 10 val. susirinkę prie Panerių dvaro, išgirsime archeologų pasakojimą apie piliakalnius, jų istoriją, gynybinius piliakalnių įtvirtinimus ir jų atpažinimo kraštovaizdyje būdus. Sužinosime, kas yra gynybinis pylimas, o kas – papilys. Kaip atrodo tipinis piliakalnis ir kaip atskirti daug šimtmečių nenaudotą gynybinį griovį mišku apaugusioje vietoje.

Preliminari žygio trukmė – apie 4 val. Nueitas atstumas prieš žygį negali būti tiksliai išmatuojamas, tačiau planuojame nueiti apie 10 km ( ir daugiau, jei paieškas norėtųsi tęsti platesniu spinduliu 🙂 ). Tačiau nenutolsime nuo prie Panerių dvare paliktų automobilių, tad pavargus bus galimybė grįžti prie jų. Žygiui nepamirškite patogios avalynės, oro sąlygas atitinkančios aprangos ir priešpiečių sau ir savo draugui.

REGISTRACIJA Į ŽYGĮ ČIA.

Jei turite papildomų klausimų – karolina@neriesparkas.lt, +37064584683.