2022 m. kovo 26 d. naktinis žygis „Pelėdų mikrorajone“

Žinote kaip miestuose jaunimas kartais sako – „mes tai normaliai o tie iš Fabų…“, arba „- o ta Fredos chebra…“. Panašiai būna ir laukinėje gamtoje. Šio žygio metu kalbėsime kaip skirtingos pelėdos arba jų grupės pasidalina mišką į mikrorajonus. Kokias pelėdas galima sutikti, kur jų ieškoti bei ką jos veikia gyvenime.

Žygis bus iš dalies naktinis. Bandysime gyvai susipažinti su kaip įmanoma daugiau pelėdų rūšių. Pradėsime dar šviesiuoju metu. Nuo Karmazinų tako aikštelės judėsime į šiaurę link Ąžuolų karalienės. Dar šviesiu metu susipažinsime kaip atrodo ta pelėdų buveinė. Temstant pabandysime įsiveržti į teritoriją ir pakalbinti vietinius patinus. Šalia Ąžuolų karalienės sustosime ilgėliau, pasiklausyti bei išgerti arbatos ir pasiskaninti vakaro. Vėliau judėsime miško keliukais, kirtimais, kvartalinėmis linijomis. Gali būti kiek purvo, balų (būkite pasiruošę). Ir pasisukę judėsime atgal link Karmazinų tako aikštelės.

KAS? – gidas Tadas, tel. nr. +37067482927, el p. tadas@neriesparkas.lt
KADA? – 18 val., 2022 m. kovo 26 d., šeštadienis.
KUR? – Pirmojoje Karmazinų pažintinio tako aikštelėje (važiuojant link Elniakampio ežero)
KIEK? – žygio atstumas ~ 6 km, trukmė ~ 3 val. Kaina – 5 € / asm. (įskaičiuotas parko lankytojo bilietas, žygis tinkamas žygeiviams nuo 13 m.). Visos surinktos lėšos bus skirtos paramai Ukrainai.
BŪTINA REGISTRACIJA  Pasikeitus aplinkybėms ir planams, registraciją būtina nutraukti susisiekiant su žygio gidu aukščiau nurodytais kontaktais.
SVARBU! Turėkite prožektorių! Pasirūpinkite patogia ir atsparia drėgmei avalyne! Dėvėkite batus, kelnes kurių nebūtu gaila ištepti. Vietomis gali būti purvo, balų! Taip pat nepamirškite pasiimti šiltos arbatos ir užkandžių – žygio maršruto viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą.