2022 m. kovo 19 d. žygis 8-13 metų vaikams ir jų tėveliams „IŠTRAUK BEBRUI DANTĮ“

Neries regioninio parko gamtos mokykla 2022 m. kovo 19 d., šeštadienį, kviečia į žygį 8-13 metų vaikams ir jų tėveliams „Ištrauk bebrui dantį“. Žygis buvo kurtas galvojant apie 8 – 13 metų vaikus, tačiau turinys yra tinkamas ir suaugusiems.

Šio žygio tikslas – leisti vaikams pabūti mažaisiais gamtos tyrėjais ir įdomiai, interaktyviai ir nuotaikingai susipažinti su Neries pakrančių miškų pasauliu. Keliaudami su gidu, žaidimų ir užduočių pagalba vaikai susipažins su Karmazinų šilu ir jo gyventojais: stirnomis ir briedžiais, miegapelėmis ir bebrais (pabandysime ištraukti bebrui dantį!). Taip pat aplankysime šernų SPA, apžiūrėsime voverių restoranus. Eidami palei Nerį, apžiūrėsime vietą, kurioje rudenį neršia iš Baltijos jūros atplaukusio lašišos, kur peri itin įdomūs paukščiai – didieji dančiasnapiai bei vasaromis gyvena paslaptini naktiniai gyvūnai – šikšnosparniai.

Žygio metu aptarsime kokie gyvūnai gali apsigyventi iškeltuose inkiluose, ar būnant miške reikia bijoti laukinių gyvūnų, ar šikšnosparniai geria kraują ir kur jie žiemoja, kai sužinoti ar miške gyvena skirtingų rūšių pelėdos. Kelionės metu taip pat aplankysime ir Karmazinų pilkapyną – senąsias mūsų protėvių kapines, kuriose žmonės buvo laidojami prieš 1500 metų.

SVARBU! Keliausime ne tik pažintiniu taku, bet ir gilyn į miško gilumą. Žygio metu bus keletas stačių nusileidimų ir pakilimų. Todėl pasirūpinkite patogia ir atsparia  drėgmei avalyne! Taip pat nepamirškite pasiimti šiltos arbatos ir užkandžių – žygio maršruto viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą.

KAS? – gidas Saulius, tel. nr. +37061538708, el p. saulius@neriesparkas.lt
KADA? – 10 val., 2022 m. kovo mėn. 19 d., šeštadienis.
KUR? – automobilių stovėjimo aikštelė prie Karmazinų pilkapyno
KIEK? – žygio atstumas ~ 4 km, trukmė ~ 2,5 val. Kaina – 5 € / asm. (visos surinktos lėšos bus skirtos paramai Ukrainai)
BŪTINA REGISTRACIJA į žygį iki kovo mėn. 19 d. užpildant šią formą. Pasikeitus aplinkybėms ar planams, registraciją būtina nutraukti susisiekiant su žygio gidu aukščiau nurodytais kontaktais.