2019 m. lapkričio 23 d. žygis “Rykantų sengirės paslaptys” **

Rykantų sengirė  yra seniausias ir gražiausias spygliuočių miškas regioniniame parke. Mes, regioninio parko darbuotojai, nuolatos čia sugrįžtame kai norime pajusti tikros sengirės dvasią. Šis puikus miškas išliko Neries metamoje kilpoje, kurioje sodybų nebėra. Į šią sengirę vedantys keliai – prasti, dažnai sunkiai išvažiuojami, tad lengviausia ten patekti pėsčiomis.

Keliaudami aplankysime pušies genetinį draustinį, kuriame saugomos pačios liekniausios pušys. Užsuksime į nuošaliausius šio miško kampelius, kur gausu negyvos medienos ir mokslininkai tokias vietas apibūdina kaip Europos Bendrijos svarbos buveinę – Vakarų taigą. Žygiuodami rasime ir gūdžių, tamsių, šimtamečių eglynų – juose aptarsime, kokie gyvūnai naudojasi neišsenkančiu maisto šaltiniu – eglių sėklomis.

Keliausime ir Neries pakrante, gėrėdamiesi upėje esančia sraunuma – Kiaulės rėva ir ties ja esančiomis itin gražiomis salomis. Sužinosime, kaip išradingai seniau žmonės upe gabendavo sengirių turtą – medieną. O artėjant į žygio pabaigą, aplankysime seniausias Neries regioninio parko pušis. Šioms gražuolėms – jau beveik 200 metų! Kaip manote – aukštesnės jos už devynaukštį ar ne?

KAS? – gidas Saulius, tel.nr. +37061538708, el p. saulius@neriesparkas.lt
KADA? – 10 val., 2019 m. lapkričio 23 d., šeštadienis
KUR? – Senasis kelias Vilnius-Kaunas (važiuojant 0,5 km nuo Rykantų link Lazdėnų)
KIEK? – žygio atstumas ~ 11 km, trukmė ~ 4 val. Kaina – 5 € / asm. (žygis tinkamas žygeiviams nuo 12 m.)
SVARBU! Pasirūpinkite patogia ir atsparia drėgmei avalyne! Taip pat nepamirškite pasiimti šiltos arbatos ir užkandžių – žygio maršruto viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą.
BŪTINA REGISTRACIJA į žygį iki lapkričio 23 d. imtinai užpildant šią formą. Pasikeitus aplinkybėms ir planams, registraciją būtina nutraukti susisiekiant su žygio gidu aukščiau nurodytais kontaktais.

Žygio fizinis sudėtingumas (priklauso nuo nueinamo atstumo ir reljefo) pažymėtas nuo vienos iki trijų žvaigždučių * – kuo jų daugiau, tuo daugiau iššūkių. Tačiau neišsigąskite – net ir *** žvaigždutes turintys žygiai yra visiškai tinkami vidutinį fizinį pasirengimą turintiems žmonėms. Tiesiog jie – ilgesni, intensyvesni, bet ir įdomesni!