2023 m. vasario 18 d. edukacija 5-13 metų vaikams ir jų tėveliams „Pažink įdomiausius Neries regioninio parko gyvūnus“

Šį šeštadienį, vasario 18 d., Neries regioninio parko Lankytojų centre 11 val. vyks  edukacija  5-13 metų vaikams ir jų tėveliams „Pažink įdomiausius Neries regioninio parko gyvūnus“.

Susipažinsime su Neries regioninio parko miškų gyvūnais: barsukais, šernais, elniais, briedžiais ir bebrais (trauksime bebrui dantį!). Išgirsite pasakojimą apie lašišas, rudenį atplaukiančias neršti į Nerį ir jos intakus net iš Baltijos jūros ir apie ilgiausiai Lietuvoje miegančius mielus gyvūnus – didžiąsias miegapeles. Taip pat klausysimės pelėdų balsų, apžiūrėsime juodųjų gandrų ir jūrinių erelių plunksnas bei keistus inkilus paslaptingiems naktiniams skrajūnams.

Ir žinoma, būtinai parodysime trumpą, tačiau tiesiog neįtikėtiną video apie patį keisčiausią Neries regioninio parko gyvūną – drugelį gencijoninį melsvį, kuris draugauja su skruzdėlėmis ir jų skruzdėlynuose svečiuojasi net 10 mėnesių per metus!

Po edukacijos galėsite apžiūrėti Lankytojų centro ekspoziciją ir gauti informaciją iš pirmų lūpų apie Neries regioninio parko pažintinius maršrutus.

Labai laukiame jūsų!

KAS? – gidas Saulius, tel. nr. +37061538708, el p. saulius.pupininkas@saugoma.lt
KADA? – 11 val., 2023 m. vasario mėn. 18 d., šeštadienis
KUR? – Neries regioninio parko lankytojų centras (Vilniaus g. 3, Dūkštos, Vilniaus rajonas)
KIEK?  trukmė ~ 45 min., kaina – 5 € / asm.

BŪTINA REGISTRACIJA, UŽPILDANT ŠIĄ FORMĄ