2023 m. kovo 25 d. edukacija 6-13 metų vaikams ir jų tėveliams „VILSOS KRIOKLIŲ IR SENGIRĖS APSUPTYJE“

2023 m. kovo 25 d., šeštadienį, kviečiame į edukaciją 6-13 metų vaikams ir jų tėveliams „VILSOS KRIOKLIŲ IR SENGIRĖS APSUPTYJE“. Edukacija buvo kurta galvojant apie 6-13 metų vaikus, tačiau turinys yra tinkamas ir suaugusiems.

Edukacijos tikslas – leisti vaikams pabūti mažaisiais gamtos tyrėjais ir įdomiai, interaktyviai ir nuotaikingai susipažinti su ypatinga Neries regioninio parko vieta – Vilsos upeliu ir jį supančiais miškais. Netoli Rykantų tekanti Vilsa – vienintelis upelis Lietuvoje, kurio vagoje yra natūralūs kriokliai! Kad ir kiek kartų čia ateitum, jie visuomet padaro didžiulį įspūdį. Šie kriokliai tarsi gyvi: kiekvienais metais juos randi tai didesnius, tai mažesnius, tai vis kitoje vietoje.

Upelis teka giliame slėnyje, apsuptas šimtamečių eglių ir ąžuolų. Yra išlikusių ypač senų, sakintų pušų. Keliaudami Vilsos pakrantėmis su gamtos mokyklos specialistu Sauliumi, apžiūrėsime krioklius, pasikalbėsime apie tulžius, upelio pakrantėse atodangose rausiančius sau lizdus. Apžiūrėsime šimtamečiu ąžuolus – vienus augančius ir žaliuojančius, kitus jau nuvirtusius, iš lėto trūnijančius. Pasikalbėsime kodėl negyva stambi mediena yra nepaprastai svarbi seno miško dalis.

Tyrinėdami Vilsos pakrantes nukeliausime link Neries, apžiūrėsime upelio santaką su Nerimi. Vėliau senaisiais miškais grįšime į edukacijos pradžią.

SVARBU! Keliausime į miško gilumą, pasivaikščiojimo metu bus keletas stačių nusileidimų ir pakilimų. Todėl pasirūpinkite patogia ir atsparia drėgmei avalyne! Taip pat nepamirškite pasiimti šiltos arbatos ir užkandžių – pasivaikščiojimo viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą.

KAS? – gidas Saulius, tel. nr. +37061538708, el p. saulius.pupininkas@saugoma.lt
KADA? – 10 val., 2023 m. kovo mėn. 25 d., šeštadienies.
KUR? – Vilsos upelio apylinkės (nuo Rykantų posūkio bus įrengtos žalios spalvos nuorodos)
KIEK? – žygio atstumas ~ 4,5 km, trukmė ~ 2,5 val. Kaina – 5 € / asm. (žygis tinkamas 6-13 metų žygeiviams ir jų tėveliams).

BŪTINA REGISTRACIJA į edukaciją iki kovo 21 d. užpildant šią formą. Pasikeitus aplinkybėms ar planams, registraciją būtina nutraukti susisiekiant su gidu Sauliumi aukščiau nurodytais kontaktais.