2022 m. lapkričio 6 d. edukacija 6-13 metų vaikams ir jų tėveliams „IŠTRAUK BEBRUI DANTĮ“

Neries regioninio parko gamtos mokykla 2022 m. lapkričio 6 d., sekmadienį, kviečia į edukaciją 6-13 metų vaikams ir jų tėveliams „Ištrauk bebrui dantį“. Edukacija buvo kurta galvojant apie 6 – 13 metų vaikus, tačiau turinys yra tinkamas ir suaugusiems.

Šios edukacijos tikslas – leisti vaikams pabūti mažaisiais gamtos tyrėjais ir įdomiai, interaktyviai ir nuotaikingai susipažinti su Neries pakrančių miškų pasauliu. Keliaudami su gamtos mokyklos specialistu Sauliumi, žaidimų ir užduočių pagalba vaikai susipažins su Karmazinų šilu ir jo gyventojais: stirnomis ir briedžiais, miegapelėmis ir bebrais (pabandysime ištraukti bebrui dantį!). Taip pat aplankysime šernų SPA, ąžuolo senolio gyventojus. Eidami palei Nerį, apžiūrėsime vietą, kurioje rudenį neršia iš Baltijos jūros atplaukusio lašišos, kur peri itin įdomūs paukščiai – didieji dančiasnapiai bei vasaromis gyvena paslaptini naktiniai gyvūnai – šikšnosparniai.

Edukacijos metu aptarsime kokie gyvūnai gali apsigyventi iškeltuose inkiluose, ar būnant miške reikia bijoti laukinių gyvūnų, ar šikšnosparniai geria kraują ir kur jie žiemoja, kai sužinoti ar miške gyvena skirtingų rūšių pelėdos. Tyrinėdami taip pat aplankysime ir Karmazinų pilkapyną – senąsias mūsų protėvių kapines, kuriose žmonės buvo laidojami prieš 1500 metų.

SVARBU! Vaikščiosime ne tik pažintiniu taku, bet ir gilyn į miško gilumą. Pasivaikščiojimo metu bus keletas stačių nusileidimų ir pakilimų. Todėl pasirūpinkite patogia ir atsparia drėgmei avalyne! Taip pat nepamirškite pasiimti šiltos arbatos ir užkandžių – pasivaikščiojimo viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą.

KAS? – gamtos mokyklos specialistas Saulius, tel. nr. +37061538708, el p. saulius.pupininkas@saugoma.lt
KADA? – 10 val., 2022 m. lapkričio mėn. 6 d., sekmadienis.
KUR? – automobilių stovėjimo aikštelė Karmazinų pažintinio tako pradžioje
KIEK? – kaina 5 € / asm., edukacijos metu nukeliausime apie 4 km.
BŪTINA REGISTRACIJA į edukaciją iki lapkričio mėn. 6 d., užpildant šią formą. Pasikeitus aplinkybėms ar planams, registraciją būtina nutraukti susisiekiant su gamtos mokyklos specialistu aukščiau nurodytais kontaktais.