2022 m. gegužės 22 d. žygis 6-13 METŲ vaikams ir jų tėveliams „KĄ ŠNABŽDA GRAŽUOLĖ BRAŽUOLĖ?“

Minint tarptautinę žuvų migracijos dieną, Neries regioninio parko gamtos mokykla 2022 m. gegužės 22 d., sekmadienį, kviečia į žygį 6-13 metų vaikams ir jų tėveliams „Ką šnabžda gražuolė Bražuolė?“ Žygis buvo kurtas galvojant apie 6-13 metų vaikus, tačiau turinys yra tinkamas ir suaugusiems.

Žygio tikslas – leisti vaikams pabūti mažaisiais gamtos tyrėjais ir įdomiai, interaktyviai ir nuotaikingai susipažinti su Bražuolės upelės ir jos pakrančių miškų pasauliu. Šį kartą parko gidu Sauliumi keliausime Bražuolės upelės apylinkėmis link jos santakos su Nerimi. Bražuolė – tikra gražuolė! Upė itin skaidri, natūrali, almanti miškingame slėnyje. Užsuksime į vietą kur prieš kelis metus buvo nugriauta pirmoji Lietuvoje užtvanka, trukdžiusi sėkmingai čia neršti lašišoms, kiekvieną rudenį atplaukiančioms iš Baltijos jūros. Pasikalbėsime kodėl tokiuose srauniuose upeliuose negalima statyti užtvankų ir kaip lašišoms užtenka jėgų plaukti prieš srovę daugiau kaip 400 kilometrų!

Keliaudami taip pat aplankysime senuosius pakrančių miškus.  Darysime medžių žievių atspaudus. Pasikalbėsime apie šiose apylinkėse lizdus sukančius jūrinius erelius ir aptarsime kodėl taip svarbu juos išsaugoti. Pasikalbėsime ir apie retuosius Bražuolės pakrančių pelkių ir pievų augalus, kurių mokslininkai čia yra radę virš 300 rūšių ir net 20 iš jų įrašytos į Lietuvos raudonąją knygą.

SVARBU! Pasirūpinkite patogia avalyne! Taip pat nepamirškite pasiimti šiltos arbatos ir užkandžių – žygio maršruto viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą.

KAS? – gidas Saulius, tel. nr. +37061538708, el p. saulius@neriesparkas.lt

KADA? – 10 val., 2022 m. gegužės  mėn. 22 d., sekmadienis.

KUR? – Bražuolės stovyklavietė

KIEK? – žygio atstumas ~ 5 km, trukmė ~ 2,5 val. Kaina – 5 € / asm. (visos surinktos lėšos bus skirtos paramai Ukrainai)

BŪTINA REGISTRACIJA į žygį iki gegužės 21 d. užpildant šią formą. Pasikeitus aplinkybėms ar planams, registraciją būtina nutraukti susisiekiant su žygio gidu aukščiau nurodytais kontaktais.