2021 m. rugsėjo 11 d. žygis “Ausiutiškių miškų slėpiniai”**

Ir vėl kviečiame su gamtos gidais keliauti po nuostabias Neries regioninio parko vietas ir kartu patirti atradimo ir buvimo gamtoje džiaugsmą! Šio žygio metu aplankysime Ausiutiškių viensėdžio apylinkes, kurios šiandien žavi senais, šviesiais pušynais bei stačiais Neries šlaitais, o seniau garsėjo čia gyvenusiu paslaptingu užkalbėtoju Antanu Vaiciukevičiumi.

Kelionę prasidėsime ir baigsime Bražuolės stovyklavietėje, iš kurios apsuksime apie 12 km ilgio maršrutą su lengvesniais ir kiek sudėtingesniais etapais. Žygio metu aplankysime Kragžlių pilkapius, keistą pušį „Raganos šluotą“, apžiūrėsime sakintas pušis, Vilkinę griovą, sustosime buvusios Lietuvos-Lenkijos demarkacijos linijos vietoje ir užsuksime į Ausiutiškių regyklą, iš kurios atsiveria vieną iš TOP-3 parko panoramų (čia darysime ilgesnį sustojimą, nepamirškite pasiimti užkandžių ir šiltos arbatos). Kad ši nuostabi panorama neliktų vien tik gražus prisiminimas, galėsime naujai įkurtoje lauko ekspozicijoje pagalvoti kokį mažą savo įprotį pakeitus, galėtumėme prisidėti prie gamtos išsaugojimo!

Antroje žygio dalyje nusileisime link Neries ir nukeliausime link gamtos sukurtą moderniojo meno skulptūros – Ausiutiškių konglomerato ir netoliese stūksančio mitologinio Karvutės akmens, žvejams siunčiančio puikius laimikius Taip pat apžiūrėsime Europos Bendrijos svarbos natūralius senus miško plotus ir pasikalbėsime apie jų išsaugojimo iššūkius bei užsuksime į tamsiuose eglynuose esančias šernų buveines.

KAS? – gidas Saulius, tel. nr. +37061538708, el p. saulius@neriesparkas.lt
KADA? – 10 val., 2020 m. rugsėjo mėn. 11 d., šeštadienis.
KUR? – Bražuolės stovyklavietė
KIEK? – žygio atstumas ~ 12 km, trukmė ~ 4 val. Kaina – 10 € / asm. (įskaičiuotas parko lankytojo bilietas, žygis tinkamas žygeiviams nuo 12 m.)
BŪTINA REGISTRACIJA į žygį iki rugsėjo mėn. 11 d. užpildant šią formą
SVARBU! Pasirūpinkite patogia ir atsparia  drėgmei avalyne!  Taip pat nepamirškite pasiimti šiltos arbatos ir užkandžių – žygio maršruto viduryje darysime kiek ilgesnį sustojimą. Žygio metu bus keletas stačių nusileidimų ir pakilimų.  

*** Žygio fizinis sudėtingumas (priklauso nuo nueinamo atstumo ir reljefo) pažymėtas nuo vienos iki trijų žvaigždučių * – kuo jų daugiau, tuo daugiau iššūkių. Tačiau neišsigąskite – net ir *** žvaigždutes turintys žygiai yra visiškai tinkami vidutinį fizinį pasirengimą turintiems žmonėms. Tiesiog jie – ilgesni, intensyvesni, bet ir įdomesni!

Ausiutiskiu regykla
Pusis raganos sluota
Senas miskas
Vilkine griova
Sakintos pusys
Pinyklos saltinis
Samanu miskas1
Konglomertas
Akmenuota Neries pakrante
Sernu miskas